България е с много древна и богата история. В тази малка страна на прага на Европа и Азия, са оставили своя отпечатък почти всички велики култури на древността. Траки, гърци, римляни, византийци, Османската империя – всички те са оставили след себе безброй паметници – гробници, крепости, храмове и джамии.

Какво може още да посетите

Не пропускайте да опитате свежата местна кухня – шопска салата, традиционната българска баница, кисело мляко, лютеница и разбира се ракия. Ако имате възможност, резервирайте маса в някой от градските ресторанти, където може да традиционна програма, докато похапвате местните специалитети.

Пригответе се… всяка баба, продавачка, студент и сервитьор ще ви посрещне с усмивка и упътване към най-близкото място за хапване.

Както и в останалата част от Европа, в България хората са се усъвършенствали в изкуството да си седят, да си почиват и просто да се наслаждават на компанията си. Типичните кафенета са пълни с приятели, които се смеят и си приказват – вместо с роботизирани хуманоиди, втренчени в лаптопите си. Нощният живот също не е за пренебрегване. Нощен Русе предлага огромно разнообразие от барове, нощни клубове, дискотеки и казина.